Zwarte Piet. De Verborgen Godsdienst Van De Nederlanden by Dirk Bontes

>> Friday, November 21, 2014


Dit boek is niet bedoeld voor kleine kinderen, maar voor de al wat oudere en voor volwassenen. Zwarte Piet: Je hoort hem wel, maar je ziet hem niet. Zijn ware aard gaat schuil achter sluiers van illusie, van bedrieglijke schijn waarachter onvermoede waarheden schuilgaan. In dit boekje worden een flink aantal van die sluiers weggenomen. Zwarte Piet zoals hij was, maar zoals u hem nog niet kende.Dit boek is niet bedoeld voor kleine kinderen, maar voor de al wat oudere en voor volwassenen.Zwarte Piet: Je hoort hem wel, maar je ziet hem niet.

Het paard van Sint Nicolaas is een schimmel - en dus schimmelig. En Zwarte Piet: die is erg schimmig. De ware aard van Zwarte Piet gaat schuil achter sluiers van illusie, van bedrieglijke schijn waarachter onvermoede waarheden schuilgaan. In dit boekje worden een flink aantal van die sluiers weggenomen. Zwarte Piet zoals hij was, maar zoals u hem nog niet kende.

Wist u bijvoorbeeld dat Zwarte Piet een valsemunter is? In Deventer, bijvoorbeeld, hebben ze dat ooit wel geweten - maar later vergeten.

0 comments:

Post a Comment

Copyright 2011 © Speed up my Brain, All rights reserved