Herkese Lazım Olan Iman by Kemahlı Feyzullah

>> Friday, March 7, 2014


İslâm dîninin bilinmesi gereken îmân esaslarını ve îmânın altı şartını kaynak kitaplardan aktararak detaylı bir şekilde açıklayan bu kitâb, aynı zamanda diğer dînler hakkında bilgiler de verip İslâmiyyet ile karşılaşdırmakda ve Müslümân olan meşhur yabancıların görüşlerine ve hayat hikâyelerine de yer vermektedir.



Dört bölümden oluşan Herkese Lazım Olan İmân kitabında,



Birinci kısım; Büyük alim Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî hazretlerinin; islâmın beş şartını ve îmânın altı şartını anlatan bir hadîs-i şerîfin (Hadîs-i Cibrîl) açıklaması olan (İ’tikâdnâme) kitabının tercümesidir. Allahü teâlânın var olduğunu ve bir olduğunu anlatan Şerefüddîn Yahyâ Münîri’nin iki mektûbunu da içermektedir.



İkinci kısım; Peygamberler, kitâblar, dinler, (yehûdîlik, hıristiyanlık ve islâmiyyet) hakkında bilgiler ve başka din mensûbu iken müslimânlığa hayran olarak islâmiyyeti seçen meşhur zâtların hayât hikayelerini içermektedir.



Üçüncü kısım; Tevrât ve İncîller hakkında bilgi veren ve hatâlı kısımlarını îzâh eden Kur’ân-ı Kerîmin son ve değişmiyen kitâb olduğunu ilmî olarak isbat eden ve Muhammed aleyhisselâmın mu’cîzelerini, fazîletlerini, güzel ahlâk ve âdetlerini anlatan (Kur’ân-ı Kerîm ve Bugünkü Tevrât ve İncîller) kitâbıdır.



Dördüncü kısım; islâm dîninin vahşet dîni olmadığını, hakîkî müslimânın câhil olmadığını, ilkel dinler, semâvî dinler ve islâmiyyetde felsefe olamıyacağı konularını açıklayan (İslâm Dîni ve Diğer Dinler) kitâbıdır.






About Kemahlı Feyzullah


FEYZULLAH EFENDİ “rahmetullahi teâlâ aleyh”: Erzurumludur. Şemseddîn-i Tebrîzî soyundandır. Osmânlı şeyh-ül-islâmlarının kırkaltıncısıdır. Edirnede 1115 [m. 1703] senesinde şehîd edildi. Medrese, kütübhâne, mektebler yapdırdı. Feyzullah Erzincânî, Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdînin (İ’tikâdnâme) kitâbını türkçeye terceme etmiş, (Herkese Lâzım Olan Îmân) kitâbının birinci risâlesi olarak basılmışdır. 1323 [m. 1905] de vefât etmişdir.






Price: Free!

Download: epub | mobi (Kindle) | pdf

0 comments:

Post a Comment

Copyright 2011 © Speed up my Brain, All rights reserved